Durant el mes de novembre, l’alumnat de 1r d’ESO ha assistit al taller de micologia organitzat a Can Boet, el Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural de Mataró.
Primerament, s’ha efectuat una visita a l’exposició de bolets, on han pogut conèixer les diferents estructures que conformen aquests fongs. Alhora, els joves han tingut l’oportunitat de copsar de primera mà bolets deliciosos, verinosos, mortals i, fins i tot, al·lucinògens! A més, en Pol, el micòleg responsable de l’exposició, ha explicat les diferents estratègies que tenen els bolets per a disseminar les seves espores i ha fet esporar un pet de llop.
En segon lloc, al laboratori de Can Boet i organitzats en petits grups, els alumnes han manipulat diverses espècies de bolet, tot denotant diferències en les seves respectives estructures. Abans de marxar, encara hi ha hagut temps per a experimentar en directe amb el fenòmen de la fermentació làctica del llevat.
Amb tot, l’alumnat completa una tasca relacionada amb la temàtica de la sortida, que es coavalua a l’aula fent ús d’una rúbrica. D’aquesta manera, a més d’augmentar el seu coneixement sobre els bolets, se’ls fa partícips de la tasca d’avaluació.