Durant els dos quadrimestres l’alumnat d’Escola Verda de 1r, 2n i 3r s’han encarregat de dur a terme les diverses tasques i activitats necessàries per al manteniment de l’hort i, per tant, d’anar investigant i construint coneixements sobre tots els aspectes que cal tenir en compte per poder-ho fer de la manera òptima.
Aquesta tasca permet treballar amb una metodologia pràctica i fonamentalment experimental. L’alumnat realitza activitats diverses relacionades amb la preparació, plantació i sembra de les diverses hortalisses, seguint el calendari de cultiu adient del Maresme: alls, faves, enciams, bledes… Observació directa i anàlisi del procés de creixement de les diverses hortalisses i, finalment, tasques de manteniment: llaurar, adobar, birbar, regar, control de plagues, recol·lecció de la collita, etc. També s’utilitzen les eines d’horticultura que convingui segons la tasca a realitzar: pala de trasplantament, rasclet, plantador, etc.
Durant aquest curs s’han plantat faves, cebes, remolatxa, raves, enciams, col llombarda, coliflor, pastanagues, porros, enciams, maduixes i s’ha sembrat alls tendres, cebes i pèsols.
En resum, l’alumnat ha adquirit nous coneixements, procediments i valors per convertir-se en ciutadans responsables amb el medi ambient.