El passat divendres 24 de gener l’alumnat de 1r, 2n i 3r d’escola verda van fer una sortida per visitar la granja La Klosca. A continuació podeu llegir la notícia que ha escrit l’alumnat de 1r ESO:
El primer que ens va explicar la Núria, la tècnica que ens va fer de guia, va ser que les gallines estan separades en 4 naus i que hi ha 1.700 gallines i que mengen pinso de cereals. El pinso és ecològic, i per això la granja pot tenir el segell d’ous ecològics.
Vam visitar l’interior de la nau. La Núria ens va explicar que la gallina superior dormia a un nivell més alt de la nau, i les altres dormien per sota. També ens va explicar que les gallines els agrada pondre els ous a la foscor, ja que així se senten més còmodes. Per això, a la nau, hi havia com uns nius on els podien pondre. A darrere d’aquests nius hi havia com una rampa i per allà els treballadors agafen els ous.
A l’exterior, les gallines tenen molt d’espai per anar lliurement, una altra condició per poder tenir el segell d’ous ecològics. Després, vam veure el seu hort i vam saber que amb els fems de gallina feien compost per fertilitzar-lo (i que molts pagesos de les Cinc Sénies en venen a buscar).
Finalment, ens va explicar que era millor no rentar els ous perquè la closca de l’ou és porosa i la brutícia de l’ou podria passar a l’interior si es mulla. Això provocaria una contaminació de l’ou.
Després de la visita a la granja vam fer una activitat per descobrir curiositats sobre l’ermita de Sant Martí de Mata i el GR 83, camí que va de Mataró al Canigó. Des de l’ermita vam poder reconèixer alguns llocs de la nostra ciutat com ara el port i el Mataró Park, i també llocs més allunyats, com el castell de Burriac i Montjuïc.

La sortida ens ha agradat, ja que hem pogut visitar una granja i veure com funciona tot. Hem pogut aprendre la diferència entre productes ecològics i no ecològics, el significat del codi dels ous i les diferents ecoetiquetes que existeixen per marcar els productes que mengem.
Alumnes 1r ESO, optativa Escola Verda