El passat dijous 26 de novembre, els i les alumnes de l’aula d’acollida, van acabar el seu projecte sobre el menjar saludable amb un gran àpat. Aquest trimestre, han après moltes coses, sobre l’alimentació saludable, però també sobre els costums i menjars dels seus països d’origen, en definitiva, ens hem conegut més a través del menjar i les seves històries. Han fet una exposició oral sobre una recepta de cuina i l’han explicat a la resta de companys i companyes en català, demostrant el seu esforç i valentia. Les voleu conèixer?
Comencem el Viatge pel Marroc, on el Cous cous és un plat molt important. L’Aya ens va explicar com es prepara, i la seva mare ens va portar un plat enorme per provar-ho. El seu germà, el Mohamed, ens va ensenyar el seu plat preferit, el Mesmam amb mel, boníssim. La Malak, va explicar la pastela, aquest cop la seva mare la va fer de peix, i l’Amazic del grup el Ouassim ens va explicar com es fan els Bahgir. El Rayan va triar el Tajine de pollastre. Tot molt deliciós.
Per acomiadar el Marroc, un plat de celebració molt elaborat el Lham Brkok, que l’Imrane ens explica que es menja als casaments. Tot un privilegi tastar-lo. Des d’Algèria, L’Amir ens explicà la Mahjouba i el Cheibou el Xe, un pollastre que fan a Mali, el seu país d’origen.
Per acabar, la Isabel, ens va portar els coquitos acaramelados de Cuba, unes postres molt dolces que li recorden a la seva infantesa.
Ha sigut una activitat molt bonica on han participat totes i tots amb molta motivació i generositat en compartir amb els altres els seus menjars.